...
Ended

Keterangan Program

Bertemakan Promoting knowledge and capacity building of health and care workers through innovative and impactful training and education, on infection prevention and control, including hand hygiene, objektif sambutan ini adalah:

a.    Meningkatkan kesedaran tentang kepentingan pengetahuan dan pembelajaran tentang amalan hand hygiene pada masa yang sesuai untuk mencegah penyakit berjangkit.

b.    Perkongsian pengetahuan dan amalan terbaik mengenai inisiatif hand hygiene di fasiliti kesihatan di peringkat serantau dan antarabangsa.

c.    Memperkukuh pemahaman anggota kesihatan tentang pencegahan & kawalan infeksi, dan kerintangan antimikrobial (AMR).

Sehubungan dengan itu, pihak penganjur dengan berbesar hati ingin menjemput semua anggota kesihatan bagi menghadiri sambutan dan seminar tersebut. 

Tarikh Program

09-06-2024 11-06-2024

Sesi Program

INFECTION PREVENTION AND CONTROL SEMINAR IN CONJUNCTION WITH NATIONAL WORLD HAND HYGIENE DAY 2024 CELEBRATION
09-06-2024 (15:00)11-06-2024 (17:00)

Lokasi

BILIK MESYUARAT PAKAR ARAS 2, HOSPITAL PENDANG

Url Web (Pautan portal/ web berkaitan)

http://

Kategori Program

Program Terbuka

Kos Program

Program Percuma

Dokumen Berkaitan


tentatif

Penganjur

Unit Kawalan Infeksi, Cawangan Kualiti Penjagaan Perubatan, Bahagian Perkembangan Perubatan, KKM dengan kerjasama Infection Prevention and Control (IPC) Interest Group for Malaysian Society of Infection Control and Infectious Diseases (MyICID)

Hubungi Kami

SN MASRA FADHLINA BINTI MD ISA
0124672670
masra.fadhlina@moh.gov.my